Er is een nieuwe auto gekocht en nu moet het oude voertuig verkocht worden. Of misschien kiezen jullie ervoor om het een tijdje helemaal zonder auto te doen. Wat de reden ook is, u wilt de auto zo snel mogelijk verkopen en uiteraard het liefst voor een goede prijs. Via de onderstaande sites kunt u uw auto binnen 3 dagen verkopen:

× Geen aansluitende sites! Er zijn sites die aansluiten bij uw criteria. Pas uw voorkeuren aan voor een aansluitende aanbod.

Snel uw auto verkopen? Hier moet je u letten

  • Verplaats u in de koper, wat zou u graag willen als je een auto koopt, waar let u dan op.
  • Zorg er in de eerste plaats voor dat de auto van buiten en van binnen schoon is.
  • Het kan gunstig zijn voor de verkoop als de auto een beurt heeft gehad en APK is gekeurd.
  • Als de auto via een advertentie in de verkoop gaat, maak dan goede foto’s.
  • Achterhaal wat de dagwaarde van je auto is. Hier kunt u achter komen door bijvoorbeeld op Marktplaats te kijken of door een bod te krijgen via een gratis online autoveiling. De waarde van uw auto hangt van verschillende factoren af.

Aan de slag

Wanneer dit allemaal voor elkaar is, zul je moeten bedenken waar je de auto te koop aanbiedt. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:

  • Je kunt de auto verkopen bij de dealer. Dit kan bij de dealer waar je bijvoorbeeld een andere auto hebt gekocht, maar het kan ook bij een andere dealer die jouw automerk verkoopt. Het voordeel van deze manier van verkopen is dat de koop vaak snel gesloten is. Een handelaar heeft veel ervaring en hoeft niet lang te twijfelen wat de waarde van de auto is en of de deal voor hem interessant kan zijn. Zeker wanneer je een auto inruilt, kan dit een gunstige manier zijn om je auto te verkopen. Een nadeel is dat een dealer winst zal willen maken en hierdoor krijg je misschien een lagere prijs dan dat je de auto verkoopt zonder tussenpersoon.
  • Een andere optie is het verkopen van je auto via Marktplaats, Tweedehands of Speurders. Voor een kleine vergoeding plaats je een advertentie en met een beetje geluk verkoop je de auto al binnen 2 weken. Uit onderzoek bleek dat veel mensen als eerste op Marktplaats zoeken wanneer zij een auto willen kopen. Wanneer je kiest voor deze manier, plaats de advertentie dan op vrijdag, want de meeste mensen kijken in het weekend op Marktplaats. Een nadeel van de auto verkopen via Marktplaats is dat de biedingen vrijblijvend zijn. Met een beetje pech krijg je heel wat biedingen, maar verkoop je de auto niet.
  • Je kunt de auto ook aanbieden op een online autoveiling. Er zijn op internet veel verschillende websites te vinden waar je kunt laten bieden op je auto. Je mag de auto hier gratis plaatsen en vaak verkoop je een auto hier al binnen een dag. Het voordeel is dan ook dat hier alleen mensen kijken die echt geïnteresseerd zijn in auto’s.