Uw auto verkopen kan op verschillende manieren. Wat er mogelijk is en wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende vind je op Autoverkoop-sites.nl. Voor meer informatie en een overzicht van de websites waar u op de omschreven manier uw auto kunt verkopen klikt u op één van de opties.

Een bod op uw auto (auto inkoopsites)

Als u snel, veilig en vooral gemakkelijk uw auto wilt verkopen is een auto inkoop site wellicht een goede optie voor u. Het enige wat u hoeft te doen is uw auto omschrijven. Denk aan de staat en bijvoorbeeld extra opties. Vaak wordt veel informatie al automatisch voor u ingevuld als u uw kenteken invoert. Op basis van deze informatie krijgt wordt er een bod op de auto gedaan, vaak is dit bod gegarandeerd (mits de auto in de praktijk overeenkomt met de omschrijving). Sommig inkoop sites komen de auto zelfs gratis bij u thuis ophalen.

Enkele sites uit deze categorie: Webuyanycar.com, Ikwilvanmijnautoaf.nl, ANWB Autoverkoopservice & Wijkopenautos.nl

Online marktplaats

De meest bekende manier om online uw auto te verkopen is via marktplaats websites. Bekende online marktplaats websites zijn onder andere Marktplaats.nl en Autoscout24.nl. Het idee is simpel, u voegt uw auto toe en andere kunnen een bod uitbrengen op uw auto. Het voordeel van deze manier van verkopen is, als u geduld heeft en goed kunt onderhandelen, vaak een hoge prijs voor uw auto zult krijgen. Wat mensen vaak als nadeel ervaren is dat er onbekenden aan de deur komen en dat de auto zelf overgeschreven dient te worden. Een ander nadeel zijn de marktplaats auto verkopen kosten die er bij komen kijken, soms kunnen de kosten oplopen tot 25 euro.

Enkele sites uit deze categorie: Marktplaats.nl Auto’s

Uw eigen auto leasen

Een relatief nieuwe manier van uw auto verkopen, is het verkopen van de auto, maar er wel zelf in blijven rijden. Het werkt simpel, u verkoopt uw auto en het kopende bedrijf biedt u de mogelijkheid om tegen een vast maandbedrag uw (eigen) auto te leasen. Het voordeel hiervan is uiteraard de u snel geld heeft, de auto is echter niet meer van uzelf.

Enkele sites uit deze categorie: Cashdrive

Uw auto inruilen

Als u een nieuwe auto koopt dan heeft u vaak ook de mogelijkheid om uw oude auto in te ruilen. Op het eerste oog lijkt dit te lonen. Het is namelijk zo dat verkopers u vaak een hoger bedrag bieden dan de echte waarde van uw auto. Hoe dat kan? Verkopers kunnen op nieuwe auto’s vaak een stevige korting geven (tot wel 11%). Door deze korting te verkleinen heeft de verkoper speelruimte om meer geld te bieden op op uw oude auto. Het is dus mogelijk dat u een prachtig bedrag krijgt voor uw oude auto, maar wel veel korting mistloopt waardoor u aan het eind van de streep minder voordelig uit bent. Wees hier dus altijd alert op bij het inruilen van uw auto.

Auto verkopen aan uw dealer of handelaar

Tot slot is er natuurlijk nog de ‘ouderwetse manier’, uw auto verkopen aan een dealer of handelaar. U kunt uw auto zelfs aan meerdere partijen aanbieden en de auto vervolgens aan de hoogst biedende partij verkopen. Dit is echter precies hoe auto inkoopsites werken, hier bieden achter de schermen vaak honderden dealers en handelaren op uw auto.